Wat is Ursa minerale glaswol? 

Minerale glaswol isolatie is een heel veelzijdig isolatiemateriaal dat vervaardigd is uit een aantal zorgvuldig gekozen grondstoffen. Vaak bestaat de minerale wol voornamelijk uit zand en glasscherven die worden verhit en gesponnen tot een soepele vezelmat. Die verwerkt men dan verder tot het eindproduct. Naast zand en (gerecycleerd) glas worden soms ook kalk, soda, organische materialen en een bindmiddel toegevoegd afhankelijk van de toepassing van het eindproduct. 


Afhankelijk van de toepassing kies je voor glaswol op rol, minerale glaswolplaten of inblaaswol, bijvoorbeeld voor spouwmuurisolatie.

 

                                                                                       Schermafbeelding 2023-01-26 141626 1.png

Zes redenen om te kiezen voor minerale glaswol isolatie van URSA

1. Thermisch comfort

De thermische isolatiewaarde van glaswol is één van de hoogste. Het materiaal verhindert temperatuurverschillen in de geïsoleerde ruimte, wat ervoor zorgt dat het in de winter binnen lekker warm blijft en je in de zomer geen last hebt van de hitte. Je kunt dus bij koude weersomstandigheden met een gerust hart de verwarming een stuk lager draaien, waardoor je een serieus bedrag bespaart op je energierekening én meehelpt aan het behoud van ons milieu.

 

2. Brandveiligheid

Onbeklede minerale wol voldoet aan de hoogst mogelijke euroklasse A1 op vlak van brandveiligheid. De inerte aard van minerale glaswol zorgt ervoor het niet onderhevig is aan verandering bij bijvoorbeeld extreem hoge temperatuur. Het isolatiemateriaal is van nature onbrandbaar, zorgt niet voor vlamverspreiding, ontwikkelt bijna geen rook en vormt geen brandende druppels.

 

3. Akoestisch comfort

Isoleren met minerale wol verhoogt ook het geluidscomfort in een ruimte. Woon je bijvoorbeeld naast een drukke weg, een spoorwegovergang of vliegen er regelmatig vliegtuigen over? Dan ervaar je hier al een stuk minder hinder van door te kiezen voor geluidsisolatie met minerale glaswol. Maar ook voor geluiden uit de aangrenzende ruimtes (zoals het feestje van je bovenbuur of de tv beneden in je huis) worden door minerale wol gedempt.

                                                                   Schermafbeelding 2023-01-26 141859.png  

4. Duurzaam & milieuvriendelijk

Op heel wat vlakken is minerale glaswol kopen ook kiezen voor ons milieu.

  • De thermische voordelen zorgen voor een lager energieverbruik en minder uitstoot van CO2.
  • Minerale wol is gemaakt van gerecycleerde en onuitputtelijke materialen. 
  • Een kleine hoeveelheid grondstof heeft meteen al een grote impact: één kubieke meter grondstof maakt al 150 kubieke meter minerale glaswol, goed voor drie vrijstaande huizen. 
  • Minerale wol is comprimeerbaar, waardoor er minder transport nodig is om het te vervoeren.
  • Onderzoek van EURIMA toonde aan dat minerale glaswol nog 55 jaar na plaatsing hoge thermische prestaties levert. De lange levensduur van het materiaal maakt het dus een duurzame keuze voor je woning.

 

5. Gezond & veilig

De minerale wol van URSA werd door verschillende studies volledig veilig verklaard voor de gezondheid, en werd volgens de Europese Richtlijn 97/69/CE geclassificeerd als niet-kankerverwekkend. 

Daarnaast mag minerale wol zonder problemen met de blote hand worden aangeraakt, hoewel er bij plaatsing nog altijd aangeraden wordt om handschoenen te dragen en de handen na afloop te wassen. Je huid kan namelijk altijd gevoelig zijn aan het isolatiemateriaal, zelfs als is het volledig veilig verklaard.

 

6. 100% veilige isolatie

De hoge thermische prestaties van minerale glaswol zorgen ervoor dat je veel minder energie nodig hebt om je woning te verwarmen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portefeuille. Een goed geïsoleerd huis maakt een serieus verschil voor het bedrag op je energiefactuur, wat je meer ruimte geeft in je gezinsbudget. Zo verdien je de prijs van de glaswol al snel terug.


Voor veel isolatiewerken, zoals voor je dak of zoldervloer, kun je ook een premie aanvragen bij de overheid. Wat natuurlijk ook weer voordelig is voor je portefeuille.

                                                                                  Schermafbeelding 2023-01-26 141750 2.png

 

Ursa isolatie is op bestelling leverbaar!